Переговори з ХАМАСом щодо звільнення 50 заручників провалились, - WSJ

Переговори з ХАМАСом щодо звільнення 50 заручників провалились, - WSJ

Переговори з бойовиками ХАМАС щодо звільнення 50 заручників, які проходили за участі США, Ізраїлю та Катару, закінчилися невдачею.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal.

За інформацією кількох джерел, які були доступні журналістам, переговори були вкрай складними. Принаймні протягом першого тижня конфлікту ХАМАС зовсім не здійснював жодних переговорів щодо звільнення заручників. ХАМАС та Ісламський джихад, об'єднані ісламські групи, навіть не знали, де точно перебували всі заручники, оскільки деякі з них були захоплені звичайними палестинцями, які проникли через кордонний паркан під час конфлікту.

У кінці сторони обмінялися пропозиціями, включаючи тимчасове припинення вогню, відновлення подачі води до сектору Гази та збільшення гуманітарної допомоги.

Проте угода, в якій брали участь США, Ізраїль та Катар із метою звільнення 50 заручників, не була досягнута.

Аналітики вважають, що звільнення двох заручників у п'ятницю підвищить тиск на Ізраїль і ХАМАС для продовження переговорів щодо подальших угод, за інформацією WSJ.

ХАМАС оголосив пізно ввечері п'ятниці, що співпрацює з посередниками з Єгипту, Катару та інших "дружніх країн" для звільнення більшої кількості заручників. ХАМАС заявив, що готовий до звільнення їх, коли настане відповідний момент. В заяві заручників описують як осіб, які перебувають "під тимчасовим ув'язненням".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, окупанти обстріляли Кучерівку на Харківщині, є постраждалі та руйнування.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.