Переможцями премії Гільєрмо Кано цього року стали палестинські журналісти

Переможцями премії Гільєрмо Кано цього року стали палестинські журналісти

В рамках святкування Всесвітнього дня свободи преси відбулося нагородження Премією Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) імені Гільєрмо Кано за сприяння свободі преси, особливо якщо ця діяльність пов’язана з ризиком. Про це повідомила Ніціональна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Журі вирішило нагородити палестинських журналістів за висвітлення правди про події в Газі.

На церемонії була присутня Нобелівська лауреатка американо-філіппінська журналістка Марія Реса.

Премію імені колумбійського журналіста Гільєрмо Кано вручала його онука, яка сказала, що імʼя її діда живе і справа його боротьби з ворогом продовжується в героїзмі журналістів світу, які готові заплатити своїм життям, захищаючи свободу й життя своїх читачів, слухачів і глядачів.

Нагадаємо, слідчі Держбюро розслідувань завершили розслідування справи стосовно ухилення від військово служби трьома депутатами міської ради Києва. Ще одним фігурантом є помічник одного з народних обранців, що працює у Київраді. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, ІТ-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом надала Україні ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання вартістю 900 тисяч євро. Про це повідомили у Міноборони.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.