Під Авдіївкою ЗСУ "приземлили" російський Су-25

Під Авдіївкою ЗСУ

На Авдіївському напрямку Сили оборони знову "приземлили" повітряне судно окупантів, і на цей раз мова йде про штурмовик Су-25.

Про це повідомив полковник представник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун у коментарі для "Української правди".

Відзначено, що у вівторок, 14 листопада, українські захисники знищили штурмовик Су-25, проте зброя, за допомогою якої було уражено цю повітряну ціль, наразі не уточнюється.

Речник ОСУВ "Таврія" додав, що це вже восьмий знищений літак противника на Авдіївському напрямку з початку активізації його штурмових дій, тобто з 10 жовтня 2023 року.

Довідка.

Винищувач Су-25 залишається одним із найуспішніших штурмових літаків у світі, що використовується в понад 30 країнах. Його створили в СРСР у 1970-х роках для підтримки наземних військ, а перший політ відбувся у 1975 році.

Цей винищувач може розганятися до понад 900 кілометрів на годину та оснащений різноманітною зброєю, від авіабомб до керованих ракет "повітря – повітря". Варто відзначити його високу маневреність та різноманітні системи захисту, що дозволяють йому ефективно діяти в умовах бойових дій.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО IRIS-T, який Україні для захисту неба передала Німеччина, зарекомендував себе на усі 100%. Відповідну оцінку в ефірі "Ми-Україна" озвучив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат та назвав переваги, які ця система надає Силам оборони України. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.