Під час обстрілу Херсона загинув волонтер Руслан Анісенко

Під час обстрілу Херсона загинув волонтер Руслан Анісенко

Під час обстрілу Херсона у вівторок, 5 грудня, російські загарбники вбили українського волонтера Руслана Анісенка з організації "Справжні". Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у своєму Telegram-каналі.

За його словами, життя Руслана Анісенко трагічно обірвалось зранку в Міжнародний День волонтера. Він загинув від російського снаряду, який випустили по центру міста.

"У Міжнародний День волонтера росіяни вбили благодійника у Херсоні. Життя Руслана Анісенка, волонтера організації “Справжні”, трагічно обірвалося сьогодні зранку", - розповів глава Херсонської ОВА.

Щороку 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку, який запровадила ООН у 1985 році. Привітав волонтерів, зокрема, президент України Володимир Зеленський, який відзначив їхнє значення під час повномасштабного вторгнення росії.

"Дякую всім, хто допомагає Україні. Допоки б’ються волонтерські серця та дух допомоги й підтримки, доти б’ється наш народ, доти б’ється наша Україна. Б’ємось усі ми", - написав він у соцмережі.

Нагадаємо, російські окупанти обстрілювали Херсон вранці 5 грудня протягом двох годин. Внаслідок ударів загарбників дві людини загинули - жінка 30 років та чоловік 47 років - і кілька осіб отримали поранення, серед яких двоє лікарів. Окупанти обстрілювали Херсон і протягом ночі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент до Дня волонтерів нагородив 36 людей відзнакою "Золоте серце". Їх нагородили за внесок у волонтерську допомогу та розвиток волонтерського руху під час війни в Україні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.