Під Маріуполем міг впасти черговий російський літак, - Андрющенко

Під Маріуполем міг впасти черговий російський літак, - Андрющенко

Радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив про ймовірне падіння ще одного російського літака в районі селища Рибацьке, що у Маріупольській міській громаді Донецької області. 

"Повідомляють про падіння палаючого літака в районі с. Рибацьке. Окрім того, місто продовжує чути вибухи", - написав він вранці. 

Дані про збиття певної повітряної цілі підтверджують місцеві окупаційні пабліки та свідки події у коментарях. Андющенко не виключає, що літак міг би бути збитий в результаті дружнього вогню.

"Точне місце падіння встановити на зараз неможливе. Всі під'їзди / підходи в район взяті в оточення. З огляду на досвід наших джерел інформації, це або ворожий літак, або БпЛА літакового типу, але розміром з літак", - зазначив радник міського голови. 

Андрющенко закликав дочекатись офіційних даних від Повітряних сил ЗС України. 

Нагадаємо, 17 лютого загальні бойові втрати росіян поповнилася одразу трьома ворожили літаками. Всі три російські борти буди знищені на Східному напрямку, зазначив генерал-лейтенант. Наступного дня вранці українські оборонці приземлили ще один російський Су-34. Станом на ранок 19 лютого втрати армія рф у літаках становили 336 одиниць, гелікоптерів - 325. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 18 лютого загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1290 бійців. Сили оборони України також знищили 11 танків, 34 бойові броньовані машини, майже чверть сотні артилерійських систем та ворожий літак.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.