Підземка працює: у Харкові після кількаденної перерви запустили метро

Підземка працює: у Харкові після кількаденної перерви запустили метро

У Харкові знову працює метрополітен, рух вдалося відновити 25 березня. Підземка в обласному центрі перейшла в режим роботи в якості укриття 22 березня, коли росіяни масовано обстріляли енергетичну інфраструктуру міста ракетами. 

"Наші енергетики зробили, здавалося б, неймовірне і у нас зʼявилася змога запустити метро. Підземка працює по всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин", - повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

Як відомо, ракетний удар по місту 22 березня пошкодив усі трансформаторні підстанції і ТЕЦ. Станом на вчорашній вечір у Харкові, за звітами місцевої влади, близько 60% будинків підключено до опалення та близько 40% - до електропостачання. З водою вже всі харків'яни. На цю годину в обласному центрі відключені до 200 000 абонентів.

Нагадаємо, російські окупанти цієї ночі, 25 березня, здійснили удар по Одесі із застосуванням дронів-камікадзе. Прилетіло по одному з місцевих об'єктів енергетичної інфраструктури, частина обласного центру залишилась знеструмленою, міський електротранспорт не курсує. У ДТЕК повідомили про введення в дію в обласному центрі та Одеському районі екстрених відключень світла. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" підрахували, що енергосистема України через останні ворожі обстріли зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро і це "якщо говорити лише про високовольтне обладнання" компанії. В цілому українська енергетика за період повномасштабної війни зазнала збитків на понад 11,5 млрд доларів. Вказана сума не включає збитки завдані армією рф 22 березня.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.