Плани рф про підводний тунель в Крим не виглядають життєздатними, - Плетенчук

Плани рф про підводний тунель в Крим не виглядають життєздатними, - Плетенчук

Плани росіян щодо побудови підводного тунелю в Крим не виглядають життєздатними. Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, настільки масштабні проєкти росіянам би не вдалось приховати жодним чином і для цього не потрібні навіть супутникові знімки. Тож, як зазначив речник, незважаючи на те, чи справді у росіян є такі плани, чи ні, приховати їх не є можливим.

При цьому будівництво подібних тунелів у розвинутих країнах світу може займати і кілька років. Вартість спорудження такого масштабного проєкту також є важливою.

"Перевірити цю інформацію неможливо, але сам проєкт не виглядає життєздатним", - додав речник ВМС ЗСУ.

Напередодні американська газета Washington Post повідомила, що росія і Китай обговорювали проєкт зі спорудження підводного тунелю в тимчасово окупований російським загарбниками Крим. Вони хочуть створити такий шлях до півострова, аби українські війська не змогли його атакувати і руйнувати, тож він є своєрідною спробою замінити багатостраждальний Кримський міст.

Водночас, як розповіли виданню експерти, такий проєкт, ймовірно, буде коштувати росії мільярди доларів і займе роки. До того ж в умовах воєнних дій такі спорудження ніколи не зводились раніше.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у російського війська виникли проблеми із застосуванням протикорабельних ракет "Калібр" для ударів по Україні.

Головне