Польща підіймала авіацію під час ракетної атаки рф по Україні

Польща підіймала авіацію під час ракетної атаки рф по Україні

Через активність російської авіації та запусків ракет по українських містах 23 січня 2024 року Польща підняла в небо свою бойову авіацію. Про це повідомило в соцмережі X Оперативне командування ЗС Польщі.

Таким чином влада хоче уникнти не бажаних "зальотів" снарядів на її територію. 

Польща не буде здійснювати спроби перехопити ракети росії в повітряному просторі України. Підняття авіації потрібно для того, аби захистити свою країну у випадку, якщо росія захоче випустити ракети не тільки по українським містам, але й по країні НАТО. 

"Попереджаємо, що польська та союзницька авіація активізована, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у південно-східній частині країни", - заявили у командуванні.

Нагадаємо, у Харкові внаслідок ранкового ракетного удару 23 січня вже відомо про двох загиблих. Обидві жертви російської агресії - жінки.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що крім загиблих відомо про кількох поранених внаслідок прильоту у житловий будинок. Серед госпіталізованих є дівчинка 10 років.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Павлограді Дніпропетровської області одна людина загинула внаслідок ранкових ракетних ударів рф. Про це повідомив керівник ОВА Сергій Лисак.

"Внаслідок масованої ракетної атаки росіян по місту, попередньо, 2 загиблих. Є постраждалі", - написав голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.