Польські фермери вчергове планують заблокувати кордон

Польські фермери вчергове планують заблокувати кордон

Польські фермери з 9 лютого мають намір розпочати страйк у окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні, який буде тривати місяць. Про це повідомляє Державна митна служба України.

"Наразі польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин" має розпочатися об 11:00 год за київським часом 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року", - йдеться в повідомленні. 

Прикордонники розповіли, що учасники акції протесту мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по одному вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години.

Крім того, буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну.

"Щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею, інформація зʼясовується, для цього заплановані зустрічі з представниками польської митної адміністрації", - додали у Державній митній службі України.

Нагадаємо, що профспілки фермерів у Франції погрожують заблокувати автомагістралі навколо Парижа після того, як обіцянки уряду щодо надання додаткової підтримки не заспокоїли протести.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за пікові місяці блокування польського кордону, український бізнес втратив близько 1,5 млрд євро

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.