Польські страйкарі розблокували пункт пропуску "Корчова – Краківець"

Польські страйкарі розблокували пункт пропуску

Польські перевізники розблокували один з найбільших пункиів пропуску на кордоні "Корчова — Краківець". Про це повідомила Державна митна служба.

Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади, відповідно до якої перевізники призупиняють протест до 1 березня.

Станом на 16:00 з польського боку в черзі на вʼїзд в Україну зібралося близько 300 вантажівок.

Нагадаємо, через блокувань руху вантажівок на українському кордоні з Польщею та Румунією ціни на перевезення зросли на 15-20%.  Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

"Кожен день простою автомобілів коштує грошей, тому ціни на перевезення зростають на 15-20%. Також треба враховувати стан наших перевізників, водіїв. Зараз не найкращі погодні умови, не найприємніше стояти у цих чергах як на румунському, так і на польському кордоні", — наголосив заступник міністра.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів переговори з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, під час яких було узгоджено початок скринінгу українського законодавства.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У ході переговорів обговорювалися ключові пріоритети взаємин між Україною та ЄС, зокрема, стосовно фактичного початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.