Польським перевізникам заборонили акції з блокуванням вантажівок на українському кордоні

Польським перевізникам заборонили акції з блокуванням вантажівок на українському кордоні

Польським перевізникам та фермерам заборонили акції з блокуванням вантажівок на українському кордоні на пункті пропуску "Медика - Шегині".

Про це заявив польський ультраправий політик, який підтримує блокаду кордону, Рафал Меклер на своїй сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, пункт пропуску "Медика - Шегині" є одним із "найулюбленіших" місць для перевізників для блокування.

Протестувальники знову хотіли заблокувати рух вантажівок з України у період з 15 січня до 15 березня 2024 року. Однак місцева влада цього разу не дала на це свій дозвіл.

У документі, який опублікував Рафал Меклер йдеться про те, що влада не дозволяє проводити подібні протести з блокуванням кордону в майбутньому. Таким чином надалі "Медика – Шегині" буде відкритим для проїзду фур пунктом пропуску.

Водночас польські протестувальники мають намір проігнорувати заборону влади та розпочати блокаду без відповідного дозволу. Рафал Меклер, який очолює рух блокувальників, наразі категоричних заяв не зробив.

Напередодні речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що внаслідок блокади кордону перевізниками в Україну не можуть в'їхати близько 850 вантажних автівок.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Польщі, зокрема, міністр сільського господарства та розвитку села Чеслав Секерський, уклав угоду з фермерами задля розблокування пункту пропуску "Медика - Шегині" на кордоні з Україною. Чеслав Секерський надав протестуючим перевізникам письмові гарантії виконання трьох вимог поляків.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.