Посадовця Запорізького ТЦК судитимуть за незаконне вилучення авто, – ДБР

Посадовця Запорізького ТЦК судитимуть за незаконне вилучення авто, – ДБР

Посадовець з Центрального об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Запоріжжя постане перед судом за те, що без підстав вилучив автомобілі від підприємств на суму 11 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

На початку російської агресії посадовець був відповідальним за мобілізацію транспортних засобів, проте він обрав автомобілі для вилучення на власний розсуд. У березні 2022 року він з військовим супроводом прибув на автостоянку, яка фактично знаходилася за межами його компетенції. Тоді на майданчику не було власників тих підприємств, яким належали автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться з 1 травня 2024 року: ПДР, умови мобілізації, заяви на субсидії та початок НМТ

Посадовець військкомату діяв без встановлених лімітів вилучення транспортних засобів та відповідних документів від місцевої влади, які регулювали б мобілізацію транспорту для цих підприємств. В результаті порушень він вилучив чотири вантажівки та мікроавтобус на суму майже 11 млн грн.

Посадовця звинувачують у перевищенні службових повноважень умовах воєнного стану. За цю статтю передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, Одеський обласний ТЦК та СП відреагував на відео, що засвідчує затримання цивільного чоловіка військовими, що з'явилося в деяких телеграм-каналах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові сім вулиць перейменували на честь полеглих правоохоронців.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.