Постраждало понад 200 багатоповерхівок: Вілкул розповів деталі удару по Кривому Рогу

Постраждало понад 200 багатоповерхівок: Вілкул розповів деталі удару по Кривому Рогу

Ракетний удар по Кривому Рогу, якого росіяни завдали вранці 8 січня, забрав життя однієї людини та призвів до численних руйнувань. 

Як розповів голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, пошкоджень зазнали більш як 200 багатоквартирних житлових будинків та ще близько 20 приватних. Постраждав торговельний центр, Терцентр, три навчальні заклади та два медичні. 

"Вибито близько 300 вікон у двох лікарнях. Хворі вже переселені до інших палат", - уточнив він. 

Вілкул наголосив, що погода унеможливлює скління, оскільки скло лусне за умови його встановлення в мороз.

Окрім того, в результаті ракетного обстрілу перебиті лінії та контактна мережа швидкісного трамвая. Як очікується, на його відновлення піде близько тижня. 

У Кривому Розі внаслідок ворожої атаки загинула 62-річна жінка, троє громадян отримали поранення. Стан постраждалих - не тяжкий. 

Нагадаємо, в цілому на Дніпропетровщині внаслідок атаки рф постраждали близько 30 людей, найбільше у Новомосковську. У місті сталась пожежа, вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, постраждали адмінбудівлі, АЗС, п'ятиповерхівка та транспортні засоби. Травмувань зазнали 19 дорослих та п'ятеро дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський літак скинув фугасну авіабомбу на окуповане Рубіжне, що на Луганщині. Так звана "влада" 8 січня назвала інцидент "позаштатним сходженням авіаційного боєприпасу". 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.