Поцілили у ДНЗ та житлові квартали: на Херсонщині внаслідок обстрілів шестеро поранених

Поцілили у ДНЗ та житлові квартали: на Херсонщині внаслідок обстрілів шестеро поранених

Російське окупаційне військо продовжує щоденно тероризувати міста та села Херсонщини обстрілами. Так, минулої доби ворог накривав вогнем більш як два десятки мирних населених пунктів області, є поранені.  

"Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку, Михайлівку, Антонівку, Дніпровське, Янтарне, Одрадокам'янку, Осокорівку, Велетенське, Кізомис, Іванівку, Новотягинку, Токарівку, Золоту Балку, Станіслав, Садове, Придніпровське, Качкарівку, Нововоронцовку, Ольгівку та місто Херсон", - йдеться у ранковому зведенні голови місцевої ОВА Олександра Прокудіна.

За ціль російській військовослужбовці обирають цивільну інфраструктуру у житлових масивах. Лише за вчорашній день ворожі снаряди завдали пошкоджень шести приватним та одному багатоквартирному будинку. "Прилетіло" і по дошкільному навчальному закладу, аграрному підприємству та торговому центру.

"Через російську агресію шестеро людей дістали поранення", - говорить Прокудін.

Одна з потерпілих зазнала травмувань, коли противник гатив по території Херсонської міської громади. В цілому за добу російські окупанти відкривали по ній вогонь вісім разів. В обласному центрі руйнацій зазнали три приватні домогосподарства та газогін.

Нагадаємо, напередодні, 26 квітня, армія рф атакувала Балаклію Харківської області. Ракетний удар було здійснено по залізничному вокзалу у місті, поранень зазнали 10 мирних мешканців.  У Харківській обласній прокуратурі зазначили, що росіяни випустили по Балаклії ракету "Іскандер-М".

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 25 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 950 солдатів. Сили оборони України також знищили сім танків, півтора десятка бойових броньованих машин, понад 30 артсистем та 12 дронів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.