Президентка Словаччини спростувала інформацію щодо блокування пакету військової допомоги Україні

Президентка Словаччини спростувала інформацію щодо блокування пакету військової допомоги Україні

Президентка Словаччини Зузана Чапутова спростувала чутки щодо блокування пакету військової допомоги Україні. Про це вона написала в своєму Twitter-акаунті.

На думку глави країни, це є повагою до результатів парламентських виборів і негативну точку зору на це в партії, яка веде коаліційні переговори, однак військова допомога Україні повинна продовжуватися.

"Будь-яка словацька адміністрація повинна розуміти, що йдеться як про безпеку України, так і про безпеку самої Словаччини", - йдеться в повідомленні. 

Також Чапутова наголосила, що надана допомога Україні, є найбільшою, яку Словаччина коли-небудь надавала.

Згодом секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на заяву Зузани Чапутової і висловив думку, що на Словаччину сильно впливає російська агентура.

Нагадаємо, що Україна поки призупинила роботу щодо скарг на Польщу, Словаччину та Угорщину у Світовій організації торгівлі.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Словаччина заявила в середу, що відновить перевірки на кордоні з Угорщиною, щоб зменшити кількість нелегальних мігрантів, які в'їжджають до країни.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.