Приліт у Криму: в ЗСУ розкрили, куди влучили

Приліт у Криму: в ЗСУ розкрили, куди влучили

Збройні сили України офіційно підтвердили ракетний удар по окупованому Криму 4 січня та відзвітували про знищення важливого об'єкта армії рф під Севастополем. Дані оприлюднило Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ. 

"Збройні сили України уразили командний пункт з'єднання російських військ поблизу Севастополя", - йдеться у дописі. 

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував українських захисникам за чудову роботу та пережав привіт росіянам у Криму. Він нагадав про брехню росіян про удар по "бункеру із заступником Головнокомандувача Валерія Залужного та ще дев’ятьма генералами ЗСУ".

Як відомо, вдень 4 січня в підконтрольному росіянам Криму було тривожно і гучно.Вибухи лунали у Севастополі, Євпаторії, Балаклаві та в районі мису Фіолент. Російське Міноборони, вже за усталеною традицією, заявило про збиття всіх ракет, проте відео, зняте очевидцями, показало інше. 

Місцеві у соцмережах розповіли, що до Севастополя долетіли щонайменше дві ракети - одну з них росіянам наче вдалося збити. А от інша влучила у КП зв'язку в Юхариній балці в Севастополі. На місце удару рушили "швидкі" та пожежні автівки.

Нагадаємо, 2 січня з борту російського літака на село у Воронезькій області випала ракета. Friendly fire призвів до поранення чотирьох осіб та масштабних руйнувань житлових будинків, адмінбудівель та школи. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за останні чотири місяці зусиллями Сил оборони України було знищено 20% російського Чорноморського флоту.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.