Припинили транспортування нафти з рф: НАЗК виключило зі спонсорів війни три грецькі компанії

Припинили транспортування нафти з рф: НАЗК виключило зі спонсорів війни три грецькі компанії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виключило зі спонсорів війни три грецькі компанії, які припинили транспортування нафти з території росії.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у Telegram-каналі. Як зазначається, виключені з міжнародних спонсорів війни були Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers.

Таким чином, як наголошують в НАЗК, інструмент з внесення іноземних компаній до переліку спонсорів війни показує свою ефективність. Усе більше компаній відмовляються від співпраці з країною-агресоркою у стратегічно важливих для неї галузях.

Ці грецькі компанії нещодавно перестали транспортувати російську нафту. Голова НАЗК Олександр Новіков заявив, що росія завжди використовувала енергоносії і, зокрема, нафту, як зброю. Це дає рф можливість впливати на інші країни навіть попри санкції, які були введені після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Тож необхідно, аби все більше компаній та країн переставали співпрацювати з росією - йдеться і про нафтову галузь. За словами Новікова, це призведе до послаблення економічних спроможностей російської федерації й у військовій сфері. Інакше компанії також ризикують потрапити під санкційні обмеження.

Три компанії - Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers - були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни влітку 2022 року разом з низкою інших компаній.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію Knauf у список міжнародних спонсорів війни. Компанія активно сприяє мобілізації в росії, зокрема відправляє своїх співробітників на війну в Україну. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.