Противник допомоги Україні зняв свою кандидатуру на посаду прем'єра Нідерландів

Противник допомоги Україні зняв свою кандидатуру на посаду прем'єра Нідерландів

Лідер ультраправої "Партії свободи" Герт Вілдерс вирішив відмовитись від планів стати прем'єр-міністром Нідерландів. Про це йдеться на Twitter-аккаунті Вілдерса.

Він виступає проти військової допомоги Україні.

Він зазначив, що міг би очолити уряд лише в разі підтримки з боку усіх партій правлячої коаліції.

"Я хочу правий уряд. Менше притулку та імміграції. Нідерландці перш за все. Любов до моєї країни та виборців велика і важливіша за мою власну позицію. Я люблю Нідерланди", - написав Вілдерс.

Зараз прем'єром Нідерландів є Марк Рютте. На відміну від Вілдерса, він активно підтримує допомогу Україні та уклав безпекову угоду з нашою країною.

Нагадаємо, печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. Про це йдеться у повідомленні НАЗК.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом доби, 13 березня, на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Ворог намагався атакувати позиції Сил оборони на семи напрямках, найбільше - на Новопавлівському. Про це повідомили у Генштабі.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 30 населених пунктів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.