Протягом доби на фронті відбулось 44 боєзіткнення, силами ППО знищено російську ракету Х-59

Протягом доби на фронті відбулось 44 боєзіткнення, силами ППО знищено російську ракету Х-59

Протягом доби, 5 листопада, на фронті відбулось 44 бойові зіткнення. Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Загалом ворог завдав 2 ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши одну керовану авіаційну ракету Х-59 та одну керовану ракету Х-31П. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено ракету Х-59.

Протягом доби відбулось 44 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Сіверському та Слобожанському артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили п'ять атак. Також противник завдав авіаційного удару біля Надії Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог чотири рази безуспішно намагався відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Степове, Авдіївка, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, збройним силам України для прискорення контрнаступу необхідно отримати більше засобів протиповітряної оборони (ППО), оскільки росія контролює повітряний простір України.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.