Пункт пропуску "Угринів — Долгобичув" відкриють для проїзду порожніх вантажівок

Пункт пропуску

Пункт пропуску "Угринів — Долгобичув" відкриють для проїзду порожніх вантажівок. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. 

До Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби масою понад 7,5 тонн. 

“З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн)”, − йдеться у повідомленні.

"Відкриття "Угриніва" є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону. 

Нагадаємо, блокада польськими перевізниками кордону триває вже від 6 листопада -  це зриває контракти на 2024 рік. Це призводить до великих втрат для української економіки.

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні розпочав функціонувати новий механізм ввезення гуманітарної допомоги. Тепер електронна система реєстрації гуманітарної допомоги діє в тестовому режимі, що включає в себе подання електронних декларацій під час ввезення допомоги. Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла, що змінилося для українців.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.