Путін вимагав від Токаєва постачати озброєння рф на початку вторгнення в Україну

Путін вимагав від Токаєва постачати озброєння рф на початку вторгнення в Україну

Путін вимагав від Токаєва постачати озброєння рф на початку вторгнення в Україну. Про це повідомив колишній керівник Комітету національної безпеки Казахстану генерал Альнур Мусаєв.

"На початку вторгнення в Україну із боку Росії був тиск навіть щодо постачання деяких видів озброєнь, але сьогодні про це вже не йдеться. Вони задовольняються “сірим” імпортом через Казахстан, Киргизстан, інші колишні радянські республіки. Кремль це повністю задовольняє. Але сильніше втягнути Казахстан до своєї орбіти – дуже важливе сьогодні завдання для Росії", — розповів генерал Альнур Мусаєв в ефірі "Еспресо".

Візитом до Казахстану Путін хотів продемонструвати, що не боїться арешту Гаазького трибуналу.

Нагадаємо, росія має серйозні наміри щодо розширення своєї військової присутності у Лівії. Йдеться про будівництво на лівійській території російської військової бази, пише Bloomberg із посиланням на власні джерела. 

Співрозмовники видання зазначили, що нині триває процес укладання оборонної між російським диктатором Володимиром Путіним та верховним головнокомандувачем лівійських збройних сил Халіфою Хафтаром.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, за даними WSJ, американські розвідники володіють даними стосовно намірів російської ПВК "Вагнер" передати шиїтському парамілітарному угрупованню "Хезболла" ЗРГК російського виробництва "Панцир-С1". 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.