Рада ЄС прийняла постанову, яка дає можливість передати прибуток від заморожених російських активів для України

Рада ЄС прийняла постанову, яка дає можливість передати прибуток від заморожених російських активів для України

Рада Євросоюзу 12 лютого прийняла рішення і постанову, які роз'яснюють зобов'язання центральних депозитаріїв цінних паперів, що володіють замороженими активами і резервами Центрального банку росії. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

"Це відкриває шлях Раді прийняти рішення про можливе встановлення фінансового внеску до бюджету ЄС, зібраного з цих чистих прибутків, для підтримки України та її відновлення та реконструкції на наступному етапі", – йдеться в постанові Ради Європейського Союзу.

Кошти хочуть спрямувати для підтримки України та її відновлення і реконструкції. Цей внесок можуть також направити через бюджет ЄС до Фонду України.

Сьогоднішнє рішення Ради ЄС роз'яснило, зокрема, правовий статус доходів, які отримують центральні депозитарії від користування російськими активами. 

Нагадаємо, 12 лютого апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взяла під варту до 8 квітня екскерівника департаменту військово-технічної політики Міноборони Олександра Лієва. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський 12 лютого провів першу Ставку Верховного Головнокомандувача в оновленому складі.  Про це повідомив глава держави.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.