Ракетний удар рф по Україні: поляки піднімали у небо свої винищувачі

Ракетний удар рф по Україні: поляки піднімали у небо свої винищувачі

Польська армія підняла вранці 13 січня у небо свої винищувачі F-16 через російський ракетний обстріл України. Про це повідомили у Збройних силах Польщі.

Після виявлення підвищеної активності російської стратегічної авіації Польща зрозуміла, що росіяни збираються завдати удари по території України. Через це було ухвалено рішення "розпочати всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі".

"Попереджаємо, що активовано польську та союзницьку авіацію, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни", - зазначили у Збройних силах Польщі. 

Нагадаємо, вранці 13 січня росія здійснила чергову ракетну атаку на Україну. Окупанти випустили по Україні крилаті ракети та "Кинджали". Всього Україну атакували 40 повітряних цілей. ППО вдалося знищити вісім ракет - сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Раніше у Польщі вже кілька разів виявляли уламки ракет після ракетних ударів рф по Україні. Внаслідок одного з таких інцидентів навіть були жертви.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти не змогли використати ракетоносії під час ранкової ракетної атаки на Україну. Очільниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк пояснила, що окупантам завадила штормова погода.

Головне