рф економить ракети типу "Калібр": Гуменюк назвала причини

рф економить ракети типу

Армія окупантів економить ракети типу "Калібр", це може бути пов’язано з небезпекою для них у Криму. Про це повідомила керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна".

"Обслуговування ракетоносіїв та ракетних установок, зокрема перезавантаження "Калібрів", вони мають проводити у Севастополі. Поки вони не налагодили для себе такої логістики у Новоросійську. А це означає, що їм треба ризикувати, заводячи ракетоносії в Крим, де небезпечно", - зазначила вона.

Та додала, що друга причина економії може бути пов’язана з переорієнтацією ворожих дій.

Ситуація у Чорному морі є стабільною, фіксують три кораблі, але ракетоносіїї не виводили.

Нагадаємо, ввечері та у ніч на 8 лютого російські окупанти запустили ударні БПЛА типу "шахед" та обстріляли України, в Одесі та Миколаєві лунали вибухи. Про це повідомили Повітряні сили ЗС України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Київській області від рук російських окупантів зросла кількість постраждалих. Про це повідомив очільник Київськоїї обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. 

За його словами, поранення отримало троє мирних жителів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.