рф намагалася прорвати оборону України, ЗСУ відбили 71 ворожу атаку

рф намагалася прорвати оборону України, ЗСУ відбили 71 ворожу атаку

Протягом останньої доби відбулося 71 зіткнення. Українські військові відбили атаки противника на Авдіївському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському напрямках.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Щодо обстрілів України, противник здійснив 1 ракетний та 50 авіаційних ударів, а також 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Під авіаційним обстрілом опинилися населені пункти Свеса Сумської області; Берестове Харківської області; Північне, Терни, Нью-Йорк, Георгіївка, Водяне, Урожайне, Богоявленка та Старомайорське Донецької області; Вербове, Мала Токмачка та Роботине Запорізької області.

Більше 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським вогнем.

Щодо ситуації на Півночі, у зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Наші військові активно продовжують дії, щоб завдати ворожим військам втрат у живій силі та техніці, і виснажувати противника вздовж усієї лінії фронту.

Протягом останньої доби авіація здійснила удари по 8 районах, де концентрувалася військова техніка противника. Повітряні сили України збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Також ракетні війська нанесли удари по 1 артилерійському засобу противника.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ЗСУ за добу ліквідували ще 1160 російських окупантів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.