Річниця звільнення Херсона: як українські захисники визволили місто від російських загарбників

Річниця звільнення Херсона: як українські захисники визволили місто від російських загарбників

Минулого року 11 листопада українські бійці встановили контроль над єдиним обласним центром, який захватили окупанти. Про це інформує Telegram-канал “Ми-Україна”.

Російські загарбники вбивали та викрадали людей з міста, нищили інфраструктуру. Ворог і наразі не залишає Херсон у спокої.

“Наступ на Херсонському напрямку було розпочато 29 серпня 2022 року напередодні Харківської наступальної операції”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що наступ ЗСУ відбувався в три етапи:

  • До 5 вересня 2022 року вдалося визволити Новодмитрівку, Архангельське, Томину Балку, Правдине, Тернові Поди, Високопілля;
  • вдалося просунутись на глибину до 40 км, деокупувати територію площею близько 1200 км2 і визволити 29 населених пунктів;
  • з 8 до 12 листопада 2022 року українські воїни просунулись на відстань до 40 км, звільнили від російської окупації територію близько 3500 км2 і визволили 169 населених пунктів.11 листопада 2022 року український наступ увінчався визволенням Херсона.

Нагадаємо, що російські окупанти у річницю звільнення Херсона можуть посилити обстріли міста. Через це жодних великих святкувань там не заплановано. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вдень 10 листопада з артилерії вдарило по селищу Кіндійка у Херсонській області. Внаслідок ворожого обстрілу загинув 69-річний чоловік. 

Головне