росія готова до значних втрат біля Авдіївки заради малої вигоди, - розвідка Британії

росія готова до значних втрат біля Авдіївки заради малої вигоди, - розвідка Британії

Російська війська готові до значних втрат біля Авдіївки Донецької області заради малої вигоди. Тільки за останні три тижні рф втратила, ймовірно, близько 200 одиниць бронетехніки під час штурму міста.

Про це повідомили розвідники Міністерства оборони Великої Британії у щоденному звіті на сторінці в X (колишній Twitter).

Розвідка Британії пов’язує такі великі втрати росіян під Авдіївкою з поєднанням відносної ефективності сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, боєприпасів, які скидають із безпілотників, і систем високоточної артилерії. 

Відповіддю на це з боку окупантів, можливо, став перехід до ведення піхотних атак на Авдіївському напрямку. Влітку військові Збройних сил України зіткнулися зі схожими тактичними викликами як атакуючі сили, повідомили британська розвідка.

Крім того, штурм російськими загарбниками Авдіївки часто характеризувався просуванням по відкритій місцевості, що призвело до великих втрат. Це нагадує і минулі спроби атак росії.

Як зазначається, російське керівництво наразі демонструє готовність приймати значні втрати особового складу заради незначних територіальних здобутків на Донеччині.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти готуються до "третьої хвилі великих штурмів навколо Авдіївки" і "третього масштабного штурму міста".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.