Росія передала ХАМАСу зброю й досвід, набутий у війні проти України, - представник ГУР Юсов

Росія передала ХАМАСу зброю й досвід, набутий у війні проти України, - представник ГУР Юсов

Про плани ХАМАСу щодо атак на Ізраїль росія була поінформована завчасно, тому передавала терористичному угруповуванню озброєння та навчала арабських терористів на основі досвіду війни проти України. Про це розповіва представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"На 100% достовірна інформація. Весь світ бачив візити представників ХАМАСу до Москви. І це офіційні візити вони не приховувались. І обговорювались під час цих візитів не розвиток балету і культури, не захист клімату і не якісь проведення вечорів кремлівсько-ХАМАСької дружби. Зрозуміло, що цікавило обидві сторони. Взаємодія була і зброя була передана - окремі зразки стрілецького піхотного озброєння", - поінформував Юсов.

Він зауважив, що рф передала зброю ХАМАСу ще до здійснення останніх атак на Ізраїль, тобто росія була поінформована щодо нападу. Ці твердження, за його словами, підтверджують відеокадри із російською мовою, яка звучала в ході атак на Ізраїль, який, разом з іншими союзниками, також був поінформований про підготовку нападу на країну.

Нагадаємо, у неділю, 22 жовтня, стало відомо, що кількість представників ООН, які загинули в Секторі Гази, зросла до 29 осіб. Загалом 4,6 тис. палестинців загинули та понад 14 тис. зазнали поранень унаслідок бойових дій.

МОЗ Гази зазначає, що з суботи, 7 жовтня, загинули 4651 палестинець, 40% з них були дітьми. Ще близько 14245 осіб дістали поранення, 70% з них – діти та жінки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, державний секретар США Ентоні Блінкен у суботу, 21 жовтня, заявив, що народ Лівану постраждає, якщо країну втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.