росія тримає на північних кордонах України 19 тисяч військових: чи є загроза

росія тримає на північних кордонах України 19 тисяч військових: чи є загроза

росія тримає на північних кордонах України 19 тисяч військових. Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх.

За його словами, російські війська перебувають на кордонах Сумської та Чернігівської областей. Наразі ударного угруповання, додав Повх, росіяни не сформували.

Також він наголосив, що вже тривалий час на північних кордонах перебуває саме 19 тисяч окупантів.

"Це контингент, який можна охарактеризувати як війська прикриття кордону, це не ударна сила, яка спроможна здійснити прорив бойових порядків наших військ. Тому ще раз кажу - це не є ознакою створення ударного угруповання військ", - пояснив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ активно шириться інформація про підготовку рф до нового наступу на Харківщину. Такої ж думки дотримуються в Інституті вивчення війни. Водночас як місцева, так і вища влада запевняють - хвилюватися причин немає.

Як повідомляли "Ми-Україна", очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов спростував заяви Інституту вивчення війни (ISW) про успіхи російських військ біля Синьківки Куп'янського району Харківщини.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.