Росіяни обстріляли Авдіївку, є поранений

Росіяни обстріляли Авдіївку, є поранений

Російські окупанти влаштували артилерійський обстріл по місту Авдіївка, що призвело до поранення місцевого мешканця.

Про це інформує речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва, передає "Суспільне".

17 грудня 2023 року близько 9:00 російські окупанти, ймовірно, використовуючи артилерію, обстріляли Авдіївку. Під час обстрілу 60-річний місцевий мешканець отримав поранення. У момент атаки чоловік перебував у дворі свого будинку.

За інформацією Мєдвєдєвої, потерпілого евакуювали до лікарні для надання необхідної медичної допомоги.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Варто зауважити, що в Авдіївці залишається 1230 цивільних жителів. Мешканці живуть у підвалах багатоповерхових та приватних будинків. Можна зустріти і людей, які перебувають у своїх квартирах.

Крім того, російські загарбники продовжують атакувати Авдіївку, але українським захисникам вдається відбивати їх, не допускаючи значного закріплення.

Крім того, на Таврійському напрямку російські окупаційні війська за три дні здійснили понад 80 штурмів.

Більшість штурмових дій росіян відбувались на Донеччині. Там діють штурмові групи до 20 чоловік. За підтримки, зокрема, і бронетехніки вони намагаються йти вперед. Вони зазвичай мають близько десятка машин, на який садять десант.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Німеччини закликав відновити обов'язковий військовий призов.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.