Росіяни поцілили "шахедом" у двоповерховий будинок на Сумщині

Росіяни поцілили

Росіяни поцілили "Шахедом" у двоповерховий будинок на Сумщині. Про це повідомила Сумська ОВА.

За інформацією відомства, атака сталася у Есманській громаді. В результаті удару під завалами опинилися люди - трьох з них вже вдалося врятувати.

Внаслідок обстрілу є руйнування.

Пошуково-рятувальна операція триває. На місці прильоту працюють всі необхідні служби, запевняють в ОВА.

Нагадаємо, у день 1 січня російсько-окупаційні війська завдали удару по селищу Південне, що в Торецькій міській громаді на Донеччині.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що внаслідок обстрілу селища Південне на Донеччині загинув 65-річний чоловік.

Як писали "Ми-Україна" раніше, пошкоджені росіянами культурні об'єкти Україна відновлюватиме після війни. 

За словами т.в.о міністра культури Ростислава Карандєєва, відновлення культурних пам'яток вирішили перенести через ризики. Зокрема, частина з них залишається в стані об'єктів високого ризику небезпеки.

"Ми стикаємося з тим, що є об'єкти, які треба негайно консервувати, здійснювати аварійні роботи. Деякі постраждали меншою мірою, наприклад, - вибиті вікна, двері, пошкоджений дах. Там можна провести відновлення. Але значною мірою ми переносимо це на післявоєнний період внаслідок ризику небезпеки. Це важливо", - наголосив Карандєєв.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.