Росіяни скинули сім авіабомб на Сумщину: з-під завалів дістали третього загиблого

Росіяни скинули сім авіабомб на Сумщину: з-під завалів дістали третього загиблого

Російські військові у п'ятницю, 9 лютого, скинули сім авіабомб на прикордонні громади Сумської області. З-під завалів дістали третього загиблого.

Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації в Telegram-каналі. Як зазначається, о 13:45 9 лютого російські літаки скинули сім керованих авіаційних бомб у Сумському районі області.

При цьому сталось влучання у житлові будинки. Серед зруйнованих будівель також майстерня однієї з агрофірм. За попередньою інформацією, три людини загинули, ще четверо було поранено. Загиблі та поранені є цивільними працівниками зруйнованого підприємства.

Наразі розбір завалів продовжується. На місці працюють всі необхідні служби, зокрема рятувальники та поліція ліквідують наслідки обстрілу.

В Офісі Генерального прокурора розповіли, що за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). За інформацією прокуратури, були скинуті авіабомби типу "КАБ" на Юнаківську, Хотінську та Миколаївську громади Сумщини.

Нагадаємо, російські окупаційні війська дронами атакували Зміївську громаду Харківської області. У результаті спалахнули будівлі готелю, літнього майданчика та ресторану. Відомо, що ворожий обстріл стався близько півночі, постраждала інфраструктура у селі Карпове.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у приватному дитячому садочку в Київській області сталася пожежа, внаслідок чого з будівлі було евакуйовано 21 дитину. Причини загорання наразі встановлюються.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.