Росіяни відбирають житло на ТОТ - що робити власникам пояснили в Мінреінтеграції

Росіяни відбирають житло на ТОТ - що робити власникам пояснили в Мінреінтеграції

Окупаційна влада в Донецькій та Луганській областях заявила, що житло українців, які виїхали на підконтрольну Україні територію, передаватиметься в "муніципальну власність". Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Це може бути небезпечно для здоров'я та життя. Попри наявність луганської чи донецької прописки громадяни України будуть змушені проходити фільтраційну перевірку на території рф", - зазначають у Мінреінтеграції.

Насамперед слід пам’ятати, що Україна ніколи не визнає законним вилучення нерухомого майна окупаційною владою рф. Це не матиме жодної юридичної сили.

Оскільки передбачити чи запобігти діям окупаційної влади неможливо, для фіксації вилучення нерухомого майна правозахисники рекомендують:

  • Відслідковувати, що відбувається із житлом на ТОТ України, та збирати про це інформацію.
  • Перевірити дані про право власності на житлову нерухомість. У разі потреби зверніться до Державного реєстру України.
  • Звернутися до правоохоронних органів України.

Нагадаємо, у Харківській області збільшилась "сіра зона" та кількість населених пунктів, де точаться бої. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, причиною руйнування цілого під’їзду у багатоповерхівці в Бєлгороді стали уламками ракети після роботи ППО. Про це стверджують у російському міністерстві оборони.

Головне