Росіяни вивели у Чорне та Азовське море по одному кораблю: чи є ракетоносії

Росіяни вивели у Чорне та Азовське море по одному кораблю: чи є ракетоносії

На бойовому чергуванні у Чорноморській акваторії станом на ранок 11 грудня перебуває один корабель російського флоту, але носіїв високоточного озброєння серед них немає. Аналогічна ситуація спостерігається і в басейні Азовського моря, інформують у зведенні Військово-морські сили ЗС України. 

В Середземномор'ї ситуація кардинально відрізняється. Нині в акваторії перебувають чотири ворожих судна, з них два - носії "Калібрів". Загальний залп, споряджених кораблів, становить до 16 ракет. 

кабл.jpg (88 KB)

Як відомо, напередодні речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук розповів, що ворог зараз переважно утримує свої ракетоносії у Новоросійську. Він додав, що декілька штук є і у Севастополі, а на чергування окупанти виводять до чотирьох кораблів, попри погоду. Братчук додав, що зараз у морі почався важкий для росіян сезон, зокрема через шторми.

Нагадаємо, днями глава українського Міноборони Рустем Умєров проанонсував, що Україна готується вигнати загарбників зі свого Криму назавжди. Він зауважив, що нам вдалося досягти значного успіху в Чорному морі навіть попри відсутність настільки ж потужного флоту, як у ворога. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в цілому від початку російського повномасштабного вторгнення Силами оборони України в Чорному морі було знищено 15 ворожих кораблів та ще 12 пошкоджено. Експерти вважають, що найбільш серйозна втрата для рф - це крейсер "Москва". Потім йде знищення великого десантного корабля "Саратов", далі - серйозне пошкодження підводного човна "Ростов-на-Дону"

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.