Росіяни вночі били по Херсонщині: пошкоджена місцева лікарня, — ОВА

Росіяни вночі били по Херсонщині: пошкоджена місцева лікарня, — ОВА

Російське окупаційне військо вночі у вівторок, 17 жовтня, вчергове обстрілювало Херсонщину. У Бериславському районі під ударом опинився один з місцевих лікувальних закладів. 

Як розповів очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін, постраждало терапевтичне відділення, проте минулося без постраждалих.

"У приміщеннях вибиті вікна та двері. Пошкоджено діагностичне обладнання", - зазначив він. 

photo_2023-10-17_09-08-47 (3).jpg (138 KB)

Як відомо, упродовж минулої доби ворог 32 рази відкривав вогонь по Херсонщині. Російська армія гатила по області з мінометів, танків, артилерії та РСЗВ, а також застосовувала авіацію та безпілотники. Під вогнем противника перебували житлові масиви міст, селищ та сіл. На загиблих, ні поранених внаслідок російської агресії напередодні не зафіксовано. 

Нагадаємо, в ОК "Південь" напередодні заявили про, що росіяни останнім часом скоротили число артилерійських обстрілів правобережжя Херсонщини, натомість ворог став активніше завдавати авіаційних ударів та застосовувати керовані авіаційні бомби. Лише 15 жовтня противник скинув на область близько 30 КАБів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ніч на 17 жовтня російські окупаційні війська влаштували ракетний удар по місту Слов'янськ, що розташоване в Донецькій області. Прилетіло по гуртожитку. У МВС повідомили, що під завалами, ймовірно, є  двоє осіб.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.