Росіяни за минулу добу здійснили 107 обстрілів Херсонщини: загинули дві людини

Росіяни за минулу добу здійснили 107 обстрілів Херсонщини: загинули дві людини

Російське окупаційне військо здійснило у суботу, 14 жовтня, 107 ударів по території Херсонської області. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його даними, росіяни били по Херсонщині з мінометів, артилерії, танків, авіації та іншого озброєння.

"За минулу добу противник здійснив 107 обстрілів, випустивши 622 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ПТРК, АГС, СПГ, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 45 снарядів", - зазначив Прокудін.

Також голова Херсонської ОВА повідомив, що в результаті ворожих ударів минулої доби в регіоні загинули двоє людей, ще двоє - отримали поранення.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлю навчального закладу, будинок культури, пошту та магазин у Херсонському районі; підприємство та територію ринку у Херсоні.

Через російську агресію 2 людини загинули, ще 2 - дістали поранення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сили оборони протягом минулої доби, 14 жовтня, ліквідували ще майже дев’ять сотень російських окупантів. Також українські захисники за добу знищили 33 ворожі артсистеми, вісім російських танків та дві РСЗВ.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.