Росіяни заявили про взяття Табаївки на Харківщині: в ЗСУ відповіли

Росіяни заявили про взяття Табаївки на Харківщині: в ЗСУ відповіли

У Збройних силах України спростували інформацію про нібито захоплення росіянами Табаївки, що у Харківській області.

Про це заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі "Еспресо". 

За його словами, селище Крохмальне в Куп'янському районі стало важливим для російських військ через політичні міркування: перед виборами вони хочуть продемонструвати якусь перемогу. До початку широкомасштабного вторгнення там проживало 45 людей, але зараз селище цивільних мешканців не має, воно зруйноване. Окупанти намагаються представити це як значну перемогу, але це лише маленьке досягнення для них.

Фітьо додав, що втрата Крохмального для ЗСУ не є критичною, оскільки захисники вже перейшли на більш вигідні позиції.

"Те, що противник зараз у своїх пабліках вихваляється Табаївкою, не відповідає дійсності. Там відбуваються бойові дії, відповідно, ніякої Табаївки ворог не захопив. Тому ось такі мінімальні просування на цій території – все, на що спромоглися загарбники. А з нашої сторони основне – зберегти життя військовослужбовців", - сказав він.

Він підкреслив, що якщо є можливість зайняти більш вигідні оборонні позиції та пізніше переходити до наступальних дій для поліпшення тактичної ситуації, це буде здійснено. Командири приймають обґрунтовані тактичні рішення, спрямовані на збереження життя свого особового складу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський назвав чисельність української армії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.