Російська балістика часто не долітає: Ігнат озвучив причини

Російська балістика часто не долітає: Ігнат озвучив причини

Окупаційне військо рф для завдання ураження по Україні стало набагато частіше застосовувати балістичне озброєння. Зміна тактики ракетних обстрілів спостерігається з кінця грудня, розповів в ефірі марафону "Єдині новини речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. 

Він зауважив, що збивати їх вдається не усі, оскільки Україна має на озброєнні не так багато засобів, які здатні впоратися з таким типом озброєння. Водночас значна частина балістичних ракет до намічених цілей не долітає.

"Найкращий захист від балістики - пасивна оборона. Певні заходи проводяться. Противник часто б'є балістикою і по хибних цілях, нерідко ракети не долітають туди, куди ворог мітить. Є різні причини і одна з них - це якість ракет, яка стає дедалі гіршою. Бачимо це по тих самих "Кинджалах", - розповів Ігнат.  

Він нагадав, які саме ракети відносять до категорії "балістика".

"Саме чисто балістичні ракети -це "Іскандер-М"; аеробалістичні - "Кинджал"; Х-22 є крилатою ракетою, яка летить і атакує вже при заході на ціль по балістичній траєкторії, а також зенітні керовані С-300, які також летять по балістичній траєкторії. Противник розуміє, що ми маємо певні спроможності для збиття "шахедів" та крилатих ракет і тому вдається до частішого застосуванням саме балістики, яку збивати можуть лише спецзасоби, яких у нас не так багато", - пояснив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, цієї ночі росіяни запустили по Україні 24 БпЛА типу Shahed-136/131. Сили оборони збили 11 дронів-камікадзе, ще сім - "були втрачені локаційно".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Кривому Розі 2 лютого влучання "шахеда" у підстанцію залишило без світла 40 000 споживачів. Також було знеструмлено дві шахти із понад 100 гірниками під землею.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.