Росіяни посилюють мобілізацію серед українців на окупованому півдні, - Центр нацспротиву

Росіяни посилюють мобілізацію серед українців на окупованому півдні, - Центр нацспротиву

Російські окупанти продовжують мобілізувати українців у захоплених регіонах на півдні України. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, такі випадки було зафіксовано у Херсонській області.

"На Херсонщині при отриманні чоловіками ворожих паспортів поліцаї вручають повістки до військового комісаріату для постановки на військовий облік громадян України. Гауляйтери, при цьому, заявляють, що це лише планові заходи", - йдеться у повідомленні.

У ЦНС нагадали, що раніше окупаційна влада обіцяла не вести військовий облік на тимчасово окупованих територіях. 

Також у Центрі нацспротиву додали, що окупанти створили у південних регіонах України систему військкоматів, куди увійшли кадрові російські військові.

"Наразі саме вони вчиняють міжнародний злочин, коли вербують і готуються мобілізувати населення окупованих територій", - наголосили в ЦНС.

Як повідомляли "Ми-Україна", за даними Генерального штабу ЗСУ, незабаром в росії та на окупованих нею територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.