СБУ ліквідувала нові "схеми для ухилянтів": вартість "послуги" сягала 12 тисяч доларів

СБУ ліквідувала нові

СБУ ліквідувала нові "схеми для ухилянтів", вартість "послуги" сягала 12 тисяч доларів. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За гроші зловмисники пропонували військовозобов’язаним уникнути призову та втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів.

На Одещині затримали трьох ділків, які ховали втікачів у вантажних відсіках фур та перевозили їх до кордону. Там ухилянтам видавали надувний човен.

Ще один “маршрут” пролягав через заздалегідь підготовлені лісові стежки.

На Буковині лідером групи був рецидивіст, який вже мав судимість за переправлення нелегалів через кордон. Один з учасників групи на блокпостах показував підроблене посвідчення неіснуючого "комітету по боротьбі з корупцією".

За даними слідства, один з учасників угруповання використовував підроблене посвідчення громадського “антикорупціонера”.

На Закарпатті затримано трьох осіб, які намагались переправити через так звану "зеленку" до ЄС потенційних призовників з Рахівського району.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, "державний оператор тилу" (ДОТ) придбав 20 000 тактичних навушників для Збройних сил України.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські бійці не припиняють роботи зі знищення живої сили противника та утилізації його військової техніки та озброєння у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія". Так, за підсумками бойової доби 3 березня на вказаній ділянці фронту втрати рф склали 426 солдатів, у техніці - два десятка одиниць, не включаючи 287 знищених чи нейтралізованих безпілотників.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.