СБУ викрила "чорних зброярів", які продавали трофейні кулемети та снайперські гвинтівки

СБУ викрила

Служба безпеки України викрила  банду "чорних зброярів", які продавали трофейні кулемети та снайперські гвинтівки криміналітету. Як повідомили у пресслужбі СБУ, злочинне угруповання працювало у низці регіонів України.

У результаті спецоперації у Києві та Львові "на гарячому" затримано двох організаторів банди. Зловмисники намагались продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва.

"Ще п’ятьох фігурантів затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях", - йдеться у повідомленні.

У зловмисників було вилучено 59 бойових гранат, більше десяти автоматів Калашникова, протипіхотні міни та кулемети.

Як встановило слідство, зловмисники шукали потенційних клієнтів через власні зв’язки у кримінальному середовищі. Для цього відбувався моніторинг спеціалізованих інтернет-платформ, де відбувається продаж різних озброєнь. Після отримання "замовлення" зловмисники запаковували його у коробки з-під побутової техніки, щоб замаскувати "товар", та відправляли усе поштою.

У СБУ зазначили, що ділки діставали зброю та боєприпаси для продажу з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту. Їх зберігали у спеціально облаштованих схронах на території власних домоволодінь та гаражних кооперативів.

Під час низки обшуків у зловмисників було вилучено:

  • 28 бойових пістолетів, у тому числі системи Макарова і ТТ;
  • понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова;
  • 3 пістолети-кулемети;
  • майже 3,5 тисячі набоїв різного калібру.

 

Двом організаторам угруповання вже оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 28 і ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вони знаходяться за ґратами. Їм загрожує до 7 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", десять столичних лікарів підуть під суд за "продаж" фальшивих діагнозів ухилянтам.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.