СБУ викрила інформатора рф, який шпигував за ЗСУ під виглядом прогулянок з собакою

СБУ викрила інформатора рф, який шпигував за ЗСУ під виглядом прогулянок з собакою

Служба безпеки України запобігла черговому ракетно-бомбовому удару по Харківщині. Затримано інформатора російських спецслужб, який під виглядом прогулянок з собакою намагався виявити позиції українських військ, повідомляє пресцентр СБУ в Telegram. 

Фігурант збирав інформацію про місця розташування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ЗСУ, щоб передати ці дані окупантам для нанесення ударів.

СБУ викрила зловмисника завдяки пильному спостереженню та фіксації його дій. Під час затримання у нього вилучено мобільний телефон з фотографіями потенційної цілі для авіаудару рф.

За даними слідства, коригувальником обстрілів виявився працівник місцевої компанії, який поділяв проросійські погляди. Зв’язок з представниками рф він налагодив через анонімний чат у месенджері.

Наразі на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику оголошено про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ. Йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила та затримала місцевого жителя, який шпигував на користь російської приватної військової компанії “Вагнер”. Зловмисник збирав інформацію про розташування українських військових аеродромів, особового складу та озброєння.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.