СБУ викрила шахрая, який обдурював родини українських полонених 

СБУ викрила шахрая, який обдурював родини українських полонених 

Служба безпеки України викрила шахрайську схему, за якою зловмисник видурював гроші у сімей українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Місцевого жителя Києва затримали за те, що він видавав себе за співробітника “пошукової групи” СБУ. Зловмисник обіцяв “допомогти” людям розшукати своїх близьких за 8-10 тисяч доларів. Сума залежала від емоційного стану “клієнтів” та їх фінансових можливостей. 

Щоб додати своїм словам переконливості, шахрай казав, що має зв'язки в російських органах, які нібито можуть допомогти у поверненні українських військовополонених додому.

За даними слідства, зловмисник вимагав від потерпілих переказувати гроші на його особисті банківські картки, які згодом були вилучені під час обшуку. Отримавши кошти, він припиняв спілкування зі своїми жертвами та ігнорував їх. 

Крім того, стало відомо, що шахрай публікував у соціальних мережах фейкові повідомлення про збір коштів на придбання автомобілів для українських захисників. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ оголосили йому про підозру за шахрайство, вчинене у великих розмірах. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюремного ув'язнення. 

СБУ застерігає, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції уповноважених державних органів. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила  банду "чорних зброярів", які продавали трофейні кулемети та снайперські гвинтівки криміналітету.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.