СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Слов'янську та Лиману

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Слов'янську та Лиману

Служба безпеки України викрила агента рф, який коригував ракетні удари по Слов'янську та Лиману. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що чоловік збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у Слов'янську, Лимані та навколишніх селищах. Під час поїздок він фіксував локації блокпостів, фортифікаційних споруд та опорних пунктів українських військових.

“Інформація була потрібна окупантам для планування нових та коригування повторних ударів по регіону із застосуванням реактивної артилерії, ударних дронів та керованих авіабомб”, - йдеться в повідомленні.

Силовики затримали зловмисника у власному домі. Противник дистанційно залучили чоловіка до співпраці у жовтні 2023 року.

“Поплічником агресора виявився місцевий житель, якого загарбники дистанційно залучили до співпраці через свого “зв’язкового” у жовтні цього року. Ним виявився бойовик терористичного угруповання “днр”, який на початку повномасштабного вторгнення вступив до окупаційних угруповань рф”, - розповіли силовики.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану). Зраднику України загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в результаті спецоперації на Сумщині Служба безпеки нейтралізувала ще одну ворожу агентурну групу, яка проводила розвідку позицій Збройних Сил України.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України та Націoнальне антикoрупційне бюрo викрили суддю Крoпивницькoгo апеляційнoгo суду, який вимагав хабаря з фігуранта кримінальнoгo прoвадження.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.