Сенат США підтримав початок дебатів щодо законопроєкту про допомогу Україні

Сенат США підтримав початок дебатів щодо законопроєкту про допомогу Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав початок дебатів щодо законопроєкту, що передбачає надання Україні, Ізраїлю та Тайваню близько 95 млрд доларів допомоги, повідомляє The Hill.

Голосування відбулося ввечері у п'ятницю, 9 лютого. Початок дебатів підтримали 64 голосами, чотирнадцять з них належать республіканцям. Проти виступили 19. 

Після голосування американські законодавці повинні відповідно до закону офіційно розпочати дебати про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. А от питання фінансування безпеки кордонів США обговорюватися не буде, оскільки його з законопроєкту прибрали.

Лідер більшості у Сенаті Чак Шумер звернувся до колег-республіканців з проханням попрацювати над поправками до угоди про допомогу, щоб пришвидшити ухвалення законопроєкту.

Водночас лідер республіканців у Сенаті Мітч МакКоннелл нагадав своїм колегам про "відповідальність" щодо оборони країни.

Після дебатів законопроєкт ще раз буде винесено на голосування. Для його ухвалення знову потрібно буде мінімум 60 голосів.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США, яка вранці 9 лютого прибула до Києва. Глава держави з американськими політиками обговорив потреби Збройних сил та ситуацію на полі бою. Також переговори стосувалися допомоги США Україні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.