Штупун розповів, що окупанти почали активніше здаватися у полон

Штупун розповів, що окупанти почали активніше здаватися у полон

Російські окупанти все частіше обирають життя та здаються у полон. Лише протягом минулої ночі так вчинили близько десяти росіян. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Російські окупанти почали здаватися в полон. Вчора на Донеччині три особи "вибрали життя", і сьогодні вночі, є інформація, ще до десятка окупантів здалися в полон", - розповів речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Також він додав, що окупанти суттєво знизили інтенсивність обстрілів на Авдіївському напрямку, проте піхота ворога досить активна. А от техніки у окупантів на цьому напрямку поменшало - значну її частину було знищено під час третьої хвилі наступу на Авдіївку.

Нагадаємо, за даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, у російському полоні перебувають 4 337 українців. Зокрема, росіяни позбавили волі 3574 військових та 763 цивільних громадян України.

Як повідомляли "Ми-Україна", новий табір для російських військовополонених планують збудувати в Україні через велику кількість окупантів, яких Сили оборони беруть у полон. Після цього табору заплановане відкриття ще одного.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.