Швеція анонсувала свій найбільший пакет військової допомоги Україні

Швеція анонсувала свій найбільший пакет військової допомоги Україні

Уряд Швеції виділить для потреб Сил оборони України новий пакет допомоги вартістю 7,1 мільярда шведських крон, або 682 мільйони доларів. Про це повідомляє видання Dangens Nyheter.

Точний перелік військової техніки, яка увійде до пакету, наразі не оприлюднюється, проте йдеться про те, що вона буде поставлена зі складів збройних сил країни.

Пакет допомоги також включає один мільярд крон, який дозволить Україні замовити нові шведські бойові машини піхоти CV 90.

Це вже 15-й і найбільший пакет від Швеції.

Нагадаємо, попри нашпигованість ворожими системами ППО, особливо на сході та півдні, Збройні сили України успішно нищать російську авіацію, зокрема на далекій відстані. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що українська сторона має чим це робити. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у вівторок, 20 лютого, до Києва з візитом прибув колишній президент Швейцарії та кандидат на посаду генерального секретаря Ради Європи Ален Берсе. Про це повідомляє посольство Швейцарії в Києві.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.