Швеція виділяє 6,7 млн доларів на відновлення українських шкіл та дитсадків

Швеція виділяє 6,7 млн доларів на відновлення українських шкіл та дитсадків

Швеція виділяє 6,7 мільйони доларів з фонду ЮНЕСКО на відновлення українських шкіл та дитсадків. Про це повідомили на сайті швецького уряду.

Допомога Україні з моменту приходу до влади нового уряду склала понад 3 мільярди шведських крон.

За цей грант від ЮНЕСКО встановлять необхідні засоби водопостачання, відновлять санітарію та гігієну в закладах, а також забезпечать, щоб дошкільні заклади та притулки були обладнані на зиму опаленням та ізоляцією.

Планують забезпечити доступність притулків для людей з обмеженими можливостями та доступ дітей до психосоціальної підтримки та фізичних вправ.

Нагадаємо, Київ та Брюссель тепер міста-побратими. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Брюссельська платформа, яку минулого року створили європейські міста задля допомоги Києву, вже дала старт активним процесам у важливих для Києва проектах", — повідомив Кличко.

Відносини Києва та Брюсселя є прикладом ефективної співпраці міст, яку сторони продовжать розвивати.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія станом на 17 листопада вже втратила в Україні 316 760 солдатів. За минулу добу українські військові ліквідували ще 1140 окупантів. Також Силами оборони було знищено 27 ворожих танків та 29 артилерійських систем. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.