Ситуація на кордоні: польський прем’єр розповів про налагоджене взаєморозуміння під час візиту до Києва

Ситуація на кордоні: польський прем’єр розповів про налагоджене взаєморозуміння під час візиту до Києва

Новий польський прем’єр-міністр Дональд Туск розповів про налагоджене взаєморозуміння щодо протесту перевізників на кордоні Польщі та України під час його візиту до Києва у понеділок, 22 січня.

Про це він зазначив під час пресконференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві у понеділок, 22 січня. Зокрема, Дональд Туск розповів, що президент України Володимир Зеленський підтвердив добру волю щодо спільного розв'язання проблем.

"Ми будемо шукати насамперед практичних рішень. Можливо, не потрібні будуть для цього міжнародні інституції. Часом у двосторонньому порядку можна знайти таке рішення", - сказав Туск.

За його словами, він впевнений, що "знайдемо вихід, який буде на користь польських та українських фермерів і виробників".

"Я з великим задоволенням отримав сьогодні інформацію про те, що вже готуються закони, які зроблять польських та українських перевізників рівними з точки зору європейського законодавства", - додав очільник польського уряду.

Нагадаємо, новообраний прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що найтемніше місце у пеклі буде зарезервоване для тих, хто зберігав нейтральність в часи морального конфлікту. Туск звернувся до "тих лідерів ЄС, які не до кінця зрозуміли про що йде боротьба, які тут ставки". 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Польща приєдналася до Вільнюської декларації G7, яка передбачає гарантії безпеки для України, оголосив прем’єр-міністр Дональд Туск. Прем'єр також наголосив, що в Польщі немає сумнівів щодо необхідності підтримки України, оскільки це стосується безпеки і самої Польщі. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.