Ситуація у Чорному морі: у ВМС навели актуальні дані по кораблях рф в акваторії

Ситуація у Чорному морі: у ВМС навели актуальні дані по кораблях рф в акваторії

Російські окупанти вивели свої кораблі з Чорного та Азовського морів. На бойовому чергуванні, станом на ранок 20 листопада, ворожих суден знову немає. Про це свідчать дані зведення Військово-морських сил ЗС України. 

Водночас в акваторії Середземного моря службу наразі несуть два кораблі противника. Одне з суден, що перебувають на бойовому чергуванні, споряджене високоточним озброєнням. Сукупний залп становить вісім одиниць ракет "Калібр".

ракети в морях.jpg (88 KB)

Як відомо, речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук раніше пояснював кількаденну відсутність корабельного угруповання рф в Чорному морі несприятливими погодними умовами. Він додав, що  зазвичай російська авіація присутня над акваторією Чорного моря, що є проблемою для ЗСУ, однак через шквальний вітер і авіація противника нині відсутня.

До того ж у відомстві говорять, що у зв'язку з нещодавніми ударами по суднобудівному заводу в Керчі та знищенням низки кораблів Чорноморського флоту рф ворог був вимушений передислокувати свої судна, включно з носіями високоточного озброєння, до Новоросійська. Однак там противник не має змоги споряджувати борти ракетами.

Нагадаємо, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗС України Костянтин Риженко озвучив думку, що попри тривалу паузу у застосуванні "Калібрів", ворог, ймовірно, відновить цю практику з настанням холодів. Востаннє росіяни били по Україні з кораблів у серпні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, фахівці американського Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що українські сили продовжують ставити опір російській армії біля Авдіївки, утримуючи ініціативу на півдні країни. Втім, темп бойових дій уповільнюється через дощову погоду.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.